Kakepiken.

Vannbakkels med Vaniljekrem


Vannbakkels er elsket av mange, og er noe av det enkleste og vanskeligste du kan lage. Har du det inne og har bakt det noen ganger går det lett, men første gang kan være litt vrien. Det er mye å passe på, men følg oppskriften nøye så er jeg sikker på at du også får det til helt fint.
Vannbakkels er superkjekt å ha liggende i fryseren og ta opp når du får gjester. De tiner raskt og passer perfekt ved siden av kaffen.
vannbakkels1vannbakkels5vannbakkels3vannbakkels6vannbakkels2

Oppskrift Vannbakkels:
2 dl vann
90 g smør
1/4 ts salt
120 g hvetemel
150 g egg

– Sett ovnen på 180 grader.
– Kok opp vann, salt og smør i en kjele. Når det koker trekker du kjelen av platen og lar resten av smøret smelte med lokket på.
– Når smøret har smeltet koker du opp væsken igjen. Når det koker har du i melet, kjelen skal fremdeles stå på platen. Rør inn melet med en tresleiv, fortsett å røre til deigen slipper kantene av kjelen, ca 30 sekunder.
– Ta kjelen vekk fra platen og la deigen kjøle seg i 2 minutter. Tilsett egg, ett og ett av gangen, rør kraftig mellom hvert egg med en visp for å få en jevn deig. Når deigen er ferdig skal den være jevn og seig.
– Ha røren over i en sprøytepose med en tupp som er ca 1 cm i diameter. Har du ikke sprøyteposer kan du bruke skjeer til å forme vannbakkelsene.
Lag valnøtt store vannbakkels på et brett med bakepapir på.
– Du vil få små tupper på vannbakkelsene som du enkelt kan dytte ned med en finger fuktet i kaldt vann.
– Inn midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Vannbakkelsene skal bli gylne men ikke brent. Det er ekstremt viktig å ikke åpne ovnsdøren den første halvdelen av steketiden, da vil de falle sammen.
– La vannbakkelsene avkjøles på rist.

Neste steg er å fylle vannbakkelsene med en krem. Du kan velge hvilken du ønkser å bruke, eksempler er vanlig pisket krem, sjokolademousse, eggekrem, og vaniljekrem. Jeg valgte å lage vaniljekrem, men du kan også bruke ferdig vaniljekrem som du får kjøpt på butikken.
Jeg bruker en sprøytepose med en liten tipp på til å fylle de med. Jeg stikker et hull i bunnen på  vannbakkelsene og fyller de med krem.

Håper dere får en flott dag!

Én kommentar

  1. Tilbaketråkk: Nyttårs Kavalkade – Kakepiken gjennom 1. år | Kakepiken

  2. Har nettop laget de og skal til å fylle dem med krem:-) var litt vanskeleg de der med å forme de på platen men ellers gikk det greit. Takk for inspirasjon. tror de blir veldig gode;-))))))

  3. Johanne Masvie

    Takk for en kjempebra oppskrift – de var helt nydelig!!!!!!
    Mine ble litt store så steketiden ble noe lengre, men ellers var jo dette ganske så enkelt ^^
    – For ikke å snakke om staselig godt 😀

  4. MetteHelena

    Hei! Bor på vestkysten av USA og skal overraske gutta som moderniserer for meg med vannbakkels! De snakker om Danish Pastry, men noe så kjedelig, sammenlignet med dette! Gleder meg allerede. Du har en flott profil og et fint navn! Lykke til med alt du kan og holder på med. Ta det LITT rolig, så du/dere varer lenge, da!
    MetteHelena

    • Hei, så utrolig koselig at du skriver til meg. Så gøy at du bor i USA det har alltid vært en av mine drømmer 🙂 Takk for ros ang bloggen og kosleig at du vil at den skal vare en stund til, hehe 🙂

Skriv din kommentar her.