Kakepiken.

Raspberry White Chocolate Cheesecake


Dette er blitt min mye favoritt kake! Det er en New York style cheesekake som er bakt i ovnen, som er tilsatt bringebær og hvit sjokolade, den er bare helt himmelsk!
Denne typen ostekake kan overhodet ikke sammenlignes med «vanlig» norsk fersk ostekake, det er noe helt annet og har du ikke smakt en slik type kake så har du virkelig gått glipp av noe! Konsistensen er creamy og fløyelsmyk og den smelter på tungen.
Den er heller ikke vanskelig å lage i tilleg til at den «gjør seg selv» i ovnen. Den er litt tidkrevende men kun p.g.a av at den skal  avkjøles så lenge. Du trenger heller ikke mye spesialutstyr for å lage den, og fyllet kan lett kuttes ut eller byttes ut med noe annet. Så hvorfor ikke lage denne i helgen?
cheesecake1
Oppskrift Raspberry White Chocolate Cheesecake

FORBEREDELSER:
– Forvarm ovnen til 250 grader.
– Ta en 23 cm rund springform og dekk med bakepapir i bunn og langs kantene, klipp det gjerne pent til så du ikke får bulker i kaken.
– Finn frem en dyp langpanne og fyll den 2/3 deler opp med kokende vann. (Ostekaken skal bakes i vannbad med ca 2/3 av formen under vann.) Jeg fyller på kokende vann litt og litt ettersom vannkokeren blir ferdig når langpannen står inne i ovnen, det var enkelt og greit. Pass på så du ikke brenner deg. Vannbadet kan med fordel gjøres klart før du begynner å bake.
– Sett vannbadet på nest nederste rille i ovnen slik at kaken ikke kommer for høyt opp.

BUNNEN:
225 g Digestive kjeks
100 g Ekte Smør

– Knus kjeksene, enten for hånd eller med foodprosessor. Smelt smøret i mikroovn eller i kaserolle og bland kjeks og smør sammen.
– Trykk kjeksblandingen ut i springformen og ca litt oppover kantene
– Pakk tett rundt kantene på formen med flere lag aluminiumsfolie (den skal i vannbad) jeg brukte 6 alufolie ark til sammen. Ha gjerne plastfilm på utsiden av alu folien for å være sikker på at den blir vanntett.
– Sett hele formen med kjeks og alufolie i fryseren til du har gjort ferdig sirup, ganache og ostemassen.

BRINGEBÆR SIRUP:
200 g Bringebær (frosne)
0,5 dl Vann
ca 2 ss Sukker (smakes til, jeg liker den litt frisk og syrlig)

– Kok opp alle ingrediensene til bringebærene er helt oppløst.
– Sil blandingen og kok den deretter videre til den blir litt tykkere som en litt løs sirup.
– Smak til med evt mer sukker dersom du liker dte litt søtere.

HVIT SJOKOLADE GANACHE:
200 g Hvit sjokolade
100 ml Fløte

– Hakk opp den hvite sjokoladen i små biter og ha over i en bolle.
– Kok opp fløten og hell den deretter over sjokoladen.
– Rør rundt til all sjokoladen er oppløst.

OSTEMASSEN:
800 g (4 pk) Philadelphia vanlig
250 g Sukker
170 g Rømme
1 ts Vaniljeekstrakt
2 Vaniljestenger (frøene)
5 Egg (store)

– Bland alle boksene med Philadelphia, 250 g sukker, 170 g rømme, vaniljeekstrakt og vaniljefrø sammen i en mikser.
– Miks 5 store egg lett sammen i en annen bolle.
– Hell eggene over i ostemassen og bland sammen til eggene akkurat blander seg inn. Her gjelder det å ikke overmikse!
– Ta bunnen ut fra fryseren og hell ostemassen over i formen din.
MONTERING:
– Hell 1/3 av ostemassen i springformen på toppen av kjeksbunnen, drypp deretter dråper med hvit sjokoaldeganache og bringebærsirup over.
– Dra deretter en tannpirker av tre gjennom dråpene i sirkel former rund i ostemassen for å blande det litt inn.
– Gjenta det som er beskrevet ovenefor 3 ganger, den siste gangen er toppen av kaken, vær da ekstra påpasselig med å dra tannpirkeren pent gjennom bringebærdråpene da får du nemlig en nydelig hjerteform på de 🙂

– Sjekk igjen at springformen er «vanntett» så setter du formen over i vannbadet som er klart i ovnen, vannet skal dekke ca 2/3 opp på formen ideelt, men på min rakk vannet kun 1/3 opp på formen og det gikk helt fint. Vannbadet skal forhindre at ostekaken sprekker på toppen, og gi kaken mer fuktighet.
– Stek i 12 min på 250 grader. Skru deretter temperaturen ned til 175 grader og stek videre i 50 – 60 min. Ostekaken skal få et gyllent lokk. Ikke vær redd om den sprekker noe på toppen. Kaken vil synke sammen etter steking og sprekkene vil derfor ikke synes.
– Når kaken er ferdig stekt, åpner du døren litt og skrur av ovnen. Lukk døren og la kaken stå i ytterligere en time i ovnen før du tar den ut, tar bort alufoilen og setter kaken på en rist.
– VIKTIG! – Ikke sett kaken i kjøleskap før den er helt avkjølt til romtemperatur, da unngår du at kaken blir kornete.
– Serveres best kald.
__________________________________________________________________________________________________
Håper dere gir denne oppskriften et forsøk, den er helt super!
I morgen er det ut på vingene igjen for min del men jeg gleder meg. Kvelden i kveld skal tilbringes med min kjære her hjemme og vi skal lage ytrefilet av svin, potetmos, asparges og ovnsbakte tomater, lørdagsdigg!
Ha en super kveld kjære lesere 🙂

Én kommentar

  1. Therese

    hei=) Hvordan er livet som flyvertinne egentlig? Følger deg på insta og føler at du hele tiden er ute å flyr. Må du overnatte i andre byer hver gang du er på jobb eller kan du jobbe fra Oslo (altså at du begynner i oslo og slutter i oslo på samme dag)? Ser ihvertfall ut til at du trives =) Ha en fin dag!

  2. Tilbaketråkk: Ukens matblogger: Kakepiken

Skriv din kommentar her.