Kakepiken.

Amerikanske Cookies med Sjokolade og Appelsin


Disse cookies’ene har jeg laget i mange år nå og de er en stor favoritt både her i huset og hos andre. Med cookies kan du vareiere smaksbildet akkuratt slik du ønsker det. Ønsker du er snill klassiker gå for kun sjokoladebiter, ønsker du å utfordre smaksløkene mer så ha oppi revet sitrus skall, tørket frukt eller nøtter, kombinasjonene er uendelige.
Jeg kom frem til at en kombinasjon med mørk sjokolade, hvit sjokolade og revet appelsinskall var helt fantastisk. Sjokolade og appelsin er jo en av de udødelige kombinasjonene som sammen gir en fantastisk opplevelse.
Det som du vil elske med disse cookies’ene er at de er kjemperaske og lage. De får også en sånn god chewy, seighet i seg som du aldri finner i kjeksene som står i butikkhyllen. De er ikke tørrstekt men beholder litt av fuktigheten slik at de kjennes ferske ut hver dag i en uke. Oppskriften er så enkel at til og med barna kan være med!
cookies1 cookies2 cookies3 cookies4 cookies5Oppskrift til ca 30-35 Cookies.

5-8dl Mel (se Tips nedenfor)
1 ts Salt
2 ts Bakepulver
2,3 dl smeltet smør
1,7 dl Sukker
1,7 dl Brunt sukker (av den seige typen, jeg bruker: Dan sukker-brun farin)
2 Egg
2 ts Vaniljeekstrakt
Revet appelsinskall av 1 hel appelsin
100 g 70 % sjokolade
100 g hvit sjokolade

– Sett ovnen på 200 grader
– Mix mel, salt og bakepulver i en bolle. (Bruk først 5 dl mel, så sper du på med mer mel etter hvert).
– Smelt smør i en kasserolle
– Mix smeltet smør, begge sukkertypene, egg , revet appelsinskall og vaniljeekstrakt i en bolle og rør dette sammen.
–  Hell melblandingen i smør og sukkerblandingen litt etter litt. Dette er den delen som er vanskeligst fordi du leter etter den perfekte konsistensen. Du ønsker å oppnå en cookie dough som ikke vil flyte utover i ovnen og blir til flate harde kjeks, men du ønsker heller ikke å ha i så mye mel at kjeksene blir melete.

TIPS: Du skal ha i såpass mye mel at deigen blir skikkelig hard å røre i. Mitt beste tips er å ha i ca 6 dl mel til å begynne med, og deretter ha i sjokoladen. Du har en riktig konsistens på deigen når bitene av sjokolade «slipper» deigen. Med det mener jeg at de ikke blir limt inne i deigen, men at du ser at de lett kan plukkes ut av deigen uten at noe deig henger på de. Du kan fint spe på med mer mel etter at sjokoladen er i deigen om du trenger:) Du kan også steke ett par cookies i ovnen først og prøve deg frem ut i fra resultatet.

– Ha spiseskje store klatter med deig på et stekebrett med bakepapir. Du trenger ikke forme de, de vil smelte litt ned i ovnen og få en jevn tykkelse på egen hånd.
– Stek på stekebrett på 200 grader i ca 6-8 minutter, de skal bli lett gyldne:)
– La cookies’ene avkjøles på rist.

Håper cookies’ene faller i smak hos din familie.
Takk for at du klikker deg inn på kakepiken.com for inspirasjon!

Én kommentar

  1. Before using a chainsaw it is important to gett instruction from a long
    tome user. A pruning saw could bbe used to cut very large branches but this is where a
    chainsaw comes into itss own. Moreover, it’s got a unique sprocket locatee inside the end from the chain bar.

Skriv din kommentar her.