Kakepiken.

Cookies med Tranebær og Sjokolade


Er du i bakehumør men ønsker å lage noe som ikke tar timesvis så kan cookies være redningen. Disse cookiesene er crunchy på utsiden men myke og chewy på innsiden, akkuratt slik de burde være spør du meg. I denne oppskriften har jeg kombinert sjokolade og tørekede tranebær, det smaker himmelsk sammen!
Disse kjeksene tar slettes ikke lang tid å lage, og i tillegg er de super enkle å få til. Det at det er bær i de, tilfører en friskhet og en annen type sødme til kjeksen som jeg synes ble utrolig godt. Prøv 🙂
cookie5cookie4cookie3cookie2
Oppskrift Cookies med Tranebær og Sjokolade:
100 g Ekte smør
140 g Brunt sukker
140 g Sukker
1 Egg
12-15 dråper Vaniljeessens
200 – 250 g Mel
1 ts Bakepulver
1 ts Salt
150 g Sjokolade 70% eller mørkere.
100 g tørkede Tranebær

– Forvarm ovnen til 180 grader.
– Smelt smøret i en kasserolle på middels varme
– Bland begge sukkertypene med egget i en bolle, visp godt sammen, og hell deretter det smeltede smøret i sukkerblandingen. Rør godt sammen.
– Ha mel, salt og bakepulver i en annen bolle, bland godt og hell litt og litt over i smør- og sukker blandingen mens du rører det inn.
– Ha sjokolade knappene og tranebærene i deigen, bland alt godt sammen.
– Bruk et stekebrett, legg på bakepapir og form deigen til små kuler på størrelse med valnøtter og legg utover brettet med litt margin rundt seg, de vil flyte noe ut.
– Stek gjerne ett prøvebrett først med kun ett par kjeks på. Dersom de flyter for mye ut må du regulere resten av deigen ved å ha i mer mel.
– Stek cookies’ene midt i ovnen i ca 7-12 min. La de avkjøles på rist før du spiser de, hvis du klarer å vente…

Skriv din kommentar her.