Kakepiken.

Noe alle vil like – Terte med vaniljekrem og jordbær


I går var det rett og slett for varmt til å sitte ute synes jeg, dagen har jeg derfor heller brukt på kjøkkenet.
Jeg har laget en terte med hjemmelaget vaniljekrem og friske jordbær. I dag har jeg prøvd ut en oppskrift fra Pascal sin kakebok, og den ble kjempe god. Denne terten er perfekt for den norske sommeren. Du får det sprø gyllenbrune skallet med et lite hint av salt, blandet med en nydelig rund vaniljekrem med masse vaniljefrø i, toppet med masse herlige Norske jordbær.
Terten tar litt tid å lage, og du må vite at du skal lage den dagen før, slik at mørdeigen får kjøles i kjøleskap over natten, det er kjempeviktig. Bortsett fra litt planlegging er dette ikke noe hokus pokus. Om du vil prøve oppskriften og det er noe du ikke helt får til så send meg en mail, så kan jeg prøve å hjelpe deg.
IMG_7900terte11
IMG_7908terte12
IMG_7895terte13
IMG_7924terte14
IMG_7962terte15

Oppskrift vaniljekrem og jordbærterte.
– Jeg har brukt en terteform med løs bunn som er 25 cm i diameter.

Mørdeig (Pascal):
125 g Hvetemel
75 g Melis
3 g Maldonsalt
50 g Mandelmel
75 g Ekte Smør
30 g Fløte
2 Eggeplommer

– Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør i en foodprossessor til det blir som sand.
– Rør deretter inn eggeplommer og fløte.
– Deigen blir ganske klissete, pakk den inn i pastfolie, helt tett, og sett i kjøleskap helst 24 timer.
– Når du skal kjevle ut mørdeigen så er det lurt å enten bruke en silikonmatte eller et bakepapir som underlag. For å få bakepapiret til å sitte fast på benken kan du bruke en liten klump av mørdeigen under bakepapiret som «lim».
– Du kan bruke litt melis dersom deigen klisser seg fast på kjevlen og lignende. Kjevle ut til ca 2-3 millimeter i tykkelse og løft over i terteformen. Trykk deigen intil kantene.
– Skallet må stå minst en time i kjøleskapet før den stekes. (For å forhindre at deigen ikke glir ned langs sidene på terteformen.)
– Stikk mange hull i tertebunnen med gaffel før du steker den på 180 grader i 15-20 minutter, til den er gyllenbrun. Avkjøles.

Vaniljekrem (Pascal)
4 Eggeplommer
120 g Sukker
60 g Maizenna
500 g Helmelk
2 Vaniljestenger

– Pisk eggeplommer og sukker sammen i en bolle.
– Pisk sammen halvparten av melkemengden med maizenna i en annen bolle.
– Kok opp den resterende melken med vaniljefrø og vaniljestengene.
– Hell maizenna-melkeblandingen i egg-sukker blandingen og visp sammen.
– Hell melken som har fått et oppkok over i egg-maizenna blandingen, rør rundt og hell tilbake i kaserollen.
– Gi innholdet et oppkok på middels/høy varme. Når det begynner og putre og kremen begynner å klumpe seg, så rører du rundt i kjelen i 1. min og passer på at ikke noe brenner seg fast.
– Hell deretter over i en ildfast form, og dekk med plastfilm for å unngå snerk.
– Når vaniljekremen er avkjølt kan du med fordel bruke en stavmikser for å få kremen glatt og fin.

Montering:
– Når terteskallet er helt avkjølt kan du helle vaniljekremen i skallet nesten helt opp til toppen.
– Pyt med friske jordbær som er skåret i 2 eller 4.
-Jordbærene kan du pensle med varm eplegele for å beholde glansen i bærene.

Pascal sin kakebok er et must for enhver hobbybaker. Kjøper du den i en av hans filialer i Olso kan du til og med få den signert.

Kos dere masse i varmen kjære lesere, og tusen takk for at du stikker innom bloggen min.

Én kommentar

  1. Tilbaketråkk: Nyttårs Kavalkade – Kakepiken gjennom 1. år | Kakepiken

Skriv din kommentar her.