Kakepiken.

Sjokoladefondant


Denne desseten som vi bakte i forrige Søndags program av Hele Norge Baker fikk jeg ufattelig mye skryt for. Derfor vil jeg dele oppskriften med dere her på bloggen.
Sjokoladefondanten er servert med en coulis av bringebær og krydder som vanilje og stjerneanis som gir den en ekstra liten piff.
Pascal sa at han vurderte å kopiere det jeg gjorde med å ha kakao i formene før steking siden han likte så godt at utsiden av fondanten ble så mørk of fin. Øyvind likte veldig godt smaken av sjokoladen og de var begge enige om at dette var en restaurant dessert som var godt laget til en «amatør å være». Disse kommentarene gjorde meg til en happy baker i alle fall 🙂
dessert ep.6
____________________________________________________________________________________________
Oppskrift
nok til 8 fondanter
Fondant:

100 g sjokolade 65%
100 g sjokolade 70%
200 g + 2 ss usalta smør
6 egg, kun 2 med plomme
3 dl mel
2 dl sukker
8 ss kakao

– Smelt sjokolade og smør i en kasserolle på lav varme, tilsett deretter sukker som du rører inn.
– Hell over i en bolle og tilsett ett og ett egg, pisk godt for hvert egg.
– Tilsett mel, rør godt sammen.
– Pensle formene med smør og ha deretter litt kakaopulver rundt i formene.
– Hell røren over i 8 aluminiums former.
– Stekes i ca. 7-8 min i varmluft på rist i ovn, 200 grader, server med en gang.

Coulis:
100 g friske bringebær
100 g friske jordbær
40 g sukker
1 vaniljestang
2 hele stjerneanis

– Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
– Kok opp alle ingrediensene, la det koke i 15 minutter.
– Ta ut stjerneanis og vaniljestang og kjør resten med stavmikser.
– Siles og gis ett nytt oppkok. Settes deretter kaldt.

Dekorelement:
100 g friske bringebær
50 g friske jordbær
100 g sjokolade 65%
100 g hvit sjokolade 35%

– Temperer sjokoladen, smelt 2/3 av sjokoladen i vannbad, rør inn den resterende sjokoladen til den er smeltet.
– Ha de over i to sprøyteposer og form et siksakkmønster på mellomleggspapir.
– La det tørke i noen minutter før du ruller det sammen og setter det kaldt.
– Dekorer tallerkenen med et nett av sjokolade fyllt med bær.

Én kommentar

Skriv din kommentar her.